Începe tipărirea buletinelor pentru diaspora!

Astăzi va începe tipărirea buletinelor de vot care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie. În...

Astăzi va începe tipărirea buletinelor de vot care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

În conformitate cu prevederile Codului Electoral, reprezentanții concurenților electorali, mass-media și observatorii acreditați pot să asiste la procesul de confecționare a matriței buletinului de vot, tipărirea buletinelor de vot, precum și la lichidarea matriței.

Buletinele vor fi tipărite la Tipografia Centrală din municipiul Chișinău, începând cu ora 11:00.

Amintim că CEC a stabilit tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate. Astfel, în total vor fi tipărite 852.200 buletine de vot, dintre care 775.350 în limba română, 76.350 în limba rusă și 500 în limba găgăuză. Buletinele de vot tipărite se vor distribui birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru scrutinul din 20 octombrie vor fi organizate 234 de secții de votare în 37 de țări.

In this article