Incendiu în pădurea de la Cahul: Autoritățile și cetățenii luptă împotriva flăcărilor

Un incendiu de proporții a izbucnit acum o oră la Cahul. Flăcările au cuprins pădurea și iarba uscată de la periferia municipiului. La fața locului au fost îndreptate...

Un incendiu de proporții a izbucnit acum o oră la Cahul. Flăcările au cuprins pădurea și iarba uscată de la periferia municipiului.

La fața locului au fost îndreptate șase echipe de pompieri și cinci unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale.

Potrivit IGSU, flăcările au distrus circa șase hectare de pădure de salcâm, pin și stejar din suprafața totală de zece hectare.

La moment, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii.

Primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, a făcut apel la oamenii care vor să ajute la stingerea incendiului.

„Avem incendiu mare în pădure, zona Lacului Frumoasa și captaj. Rog toți bărbații care pot să dea o mână de ajutor la stingere să vină în această zonă. Avem urgent nevoie de ajutor. Dacă veniți sunați 0 (79) 984045”, este mesajul primarului.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU repetat îndeamnă populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată.

Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.

În timpul odihnei în spații forestiere persoanele sunt îndemnate de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare, dar şi să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis.

Maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

In this article