Incendiu devastator la un depozit de muniții din Krasnodar, după un atac cu 100 de drone ucrainene!

Un incendiu puternic a cuprins un depozit rusesc de muniții din Krasnodar, după un atac cu peste 100 de drone ucrainene, relatează canalele rusești de Telegram, potrivit Ukrainska...

Un incendiu puternic a cuprins un depozit rusesc de muniții din Krasnodar, după un atac cu peste 100 de drone ucrainene, relatează canalele rusești de Telegram, potrivit Ukrainska Pravda. Atacul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și a fost confirmat de guvernatorul regiunii.

În urma amplului atac cu drone ucrainene, depozitul de muniții a luat foc și a explodat. Autoritățile locale au anunțat evacuarea populației din satul în apropierea căruia a izbucnit incendiul.

Canalul de Telegram Astra relatează că un atac similar a avut loc în regiunea Tver. Localnicii din Toropeț și din așezările din apropiere au auzit mai multe explozii, fiind vizat depozitul de muniții dintr-un sat din apropiere, mai precizează sursa citată.

Rușii susțin că au doborât dronele ucrainene

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că apărarea antiaeriană a doborât în cursul nopții 101 de drone ucrainene deasupra câtorva regiuni de pe teritoriul Rusiei, atacuri soldate cu pagube limitate și nicio victimă. „101 drone ucrainene cu aripă fixă au fost interceptate și distruse de sistemele de apărare aeriană în funcțiune”, a transmis Ministerul pe Telegram.

53 de drone au fost doborâte deasupra regiunii vestice Briansk, unde guvernatorul a declarat că nu există pagube sau victime. Alte 18 drone au fost doborâte în Krasnodar (sud-vest). Potrivit guvernatorului Veniamin Kondratiev, resturile unei drone au provocat un incendiu care s-a propagat la obiective explozive în districtul Tihorețki, unde s-a dispus evacuarea unor locuitori, însă nu a fost semnalată nicio victimă.

Moscova a anunțat recent că armata sa interceptează aproape zilnic drone lansate de Kiev ca represalii la ofensiva rusă declanșată în Ucraina în februarie 2022.

Atac cu rachete rusești asupra orașului Krivoi Rog

Cel puțin trei persoane, printre care un băiat de 12 ani, au fost ucise în urma unor noi atacuri cu rachete ale forțelor ruse asupra sudului orașului ucrainean Krîvîi Rih (Krivoi Rog), au declarat sâmbătă autoritățile locale, potrivit dpa.

Alte trei persoane au fost rănite, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak. Atacul, care a implicat rachete Iskander-M și rachete ghidate, a avut loc în timpul nopții, a scris guvernatorul, care a postat câteva imagini cu case în ruine.

Krîyvîi Rih, un oraș industrial, a fost în mod repetat ținta atacurilor ruse în războiul declanșat în februarie 2022. Mai multe regiuni din Ucraina au raportat raiduri aeriene ruse în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Potrivit apărării antiaeriene ucrainene, în total au avut loc 25 de atacuri. Cinci rachete și 11 drone au fost interceptate, a indicat apărarea antiaeriană.

sursa

In this article