Incendiu devastator în Brașov: 16 familii rămase fără adăpost

Un incendiu devastator a lăsat pe drumuri 16 familii din Brașov, după ce clădirea în care locuiau a fost aproape complet distrusă de flăcări. Deși nu au fost...

Un incendiu devastator a lăsat pe drumuri 16 familii din Brașov, după ce clădirea în care locuiau a fost aproape complet distrusă de flăcări. Deși nu au fost înregistrate victime, locatarii nu au reușit să salveze nimic din casele lor și acum sunt nevoiți să găsească refugiu la rude.

Incendiul a izbucnit la marginea orașului, într-o clădire care adăpostea peste 40 de persoane. Focul a mistuit acoperișul pe o suprafață de aproximativ 450 de metri pătrați, iar interiorul clădirii a fost grav deteriorat din cauza apei folosite la stingerea flăcărilor. Ciprian Sfrejea, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, a confirmat dimensiunea distrugerii.

Martorii au povestit cum flăcările imense au cuprins clădirea într-un timp foarte scurt. Unul dintre locatari a reușit să salveze doar câinele său din flăcări, în timp ce alții au privit neputincioși cum tot ce aveau a fost mistuit de foc.

Pompierii continuă să investigheze cauza incendiului, însă locatarii cred că focul ar fi pornit de la un coș de fum defect, deoarece locuințele erau încălzite cu sobe. În urma tragediei, comunitatea locală și autoritățile încearcă să ajute familiile afectate, asigurându-le adăpost temporar și sprijin pentru reconstrucția locuințelor, mai ales că se apropie iarna.

O persoană afectată de incendiu a declarat: „Totul este distrus. Ne pregătim să dormim în gară, nu avem altă soluție”.

Vecinii speră să contribuie cu materiale de construcție pentru a-i ajuta să își refacă locuințele și să treacă peste această perioadă dificilă.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article