Incendiu de proporție în raionul Cahul. Vegetația de pe un lot de pământ cu suprafața de 100 ha a fost curpinsă de foc

Incendiu de proporții pe teritoriul Rezervației Prutul de Jos. Vegetația de pe un lot de 100 de HA a fost cuprins de foc. În seara zilei de 3...

Incendiu de proporții pe teritoriul Rezervației Prutul de Jos. Vegetația de pe un lot de 100 de HA a fost cuprins de foc.

În seara zilei de 3 februarie angajații IGSU din sudul țării au fost alertați să intervină de urgență pentru a lichida un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă din apropierea localității Slobozia Mare, raionul Cahul, lunca lacului Beleu.

Potrivit primelor informații apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:06. La fața locului au fost trimise șapte autospeciale de intervenție. Ajunși pompierii au stabilit că o suprafață de aproximativ de 100 ha de stufăriș este cuprinsă de flăcări. Salvatorii au reușit lichidarea incendiului la ora 03:26, după ce mai bine de opt ore au luptat cu flăcările deschise.

Datorită intervenției eficiente a echipelor de pompieri în comun cu colegii Poliției de Frontieră din sudul țării a fost posibilă salvarea zonei incubatorului de păsări din Rezervația Prutul de Jos. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 63 situații de risc.

         

In this article