Incendii la Sângerei și Hâncești: Două persoane au ars în propriile case

Două persoane și-au pierdut viața în incendii în raionul Hâncești și Sângerei. Primul caz a avut loc pe data de 3 ianuarie în raionul Sângerei, satul Dobrogea, în...

Două persoane și-au pierdut viața în incendii în raionul Hâncești și Sângerei.

Primul caz a avut loc pe data de 3 ianuarie în raionul Sângerei, satul Dobrogea, în jurul orei 10:58.

Potrivit informațiilor recepționate, arderea a izbucnit într-o casă de locuit. La fața locului au intervenit echipele de pompieri care au depistat cadavrul parțial carbonizat al unui bărbat în vârstă de 72 de ani.

În urma incendiului, focul a distrus bunuri materiale din interiorul unei odăi. 

Al doilea caz a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, în raionul Hâncești, localitatea Sărăteni. Arderea s-a produs într-o casă de locuit, unde flăcările au distrus mai multe bunuri, dar și lenjeria de pe pat. Tot în camera afectată, de către salvatori a fost depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 47 de ani.

Cauza și circumstanțele producerii incendiilor urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare, special în perioada rece a anului. Astfel, pompierii îndeamnă oamenii să verifice permanent funcționalitatea sobelor și a altor surse de încălzit pentru evitarea producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Cetățenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare și să le curețe periodic, dar și să aerisească bine încăperile, unde are loc arderea. Potrivit pompierilor, lucrurile combustibile și ușor inflamabile trebuie să fie înlăturate din preajma sobelor, iar lichidele ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina, nu pot fi folosite pentru aprinderea focului în sobe.

In this article