Încălcări depistate de polițiști în domeniul comercializării produselor ce conțin nicotină

Pe parcursul săptămânii trecute, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat un șir de acțiuni în vederea identificării încălcărilor în domeniul comercializării produselor ce...

Pe parcursul săptămânii trecute, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat un șir de acțiuni în vederea identificării încălcărilor în domeniul comercializării produselor ce conțin nicotină.

În urma verificărilor, au fost depistate mai multe puncte comerciale, în care era comercializată marfă fără acte ce ar demonstra proveniența, calitatea și conformitatea acesteia, inclusiv țigări electronice cu conținut de nicotină, pe cutiile cărora lipsea informația pentru consumator despre nocivitatea acestora, în limba de stat.

La fel, s-a constatat că unul dintre agenții economici nu dispunea de documentele permisive desfășurării genului dat de activitate.

În cadrul cercetărilor au fost ridicate mărfuri cu conținut de nicotină, fără acte de proveniență în sumă de peste 150 000 de lei.

În privința agenților economici au fost inițiate proceduri contravenționale, iar instanța de judecată urmează să se expună în privința mărfii sechestrate.

In this article