Încă 7 persoane au fost externate, după ce s-au tratat de coronavirus. Numărul total a ajuns la 50

Crește numărul persoanelor vindecate de coronavirus în Moldova. Până în dimineața zilei de joi, 9 aprilie, au fost tratați definitiv 50 de persoane, arată datele ministerului Sănătății, Muncii...

Crește numărul persoanelor vindecate de coronavirus în Moldova. Până în dimineața zilei de joi, 9 aprilie, au fost tratați definitiv 50 de persoane, arată datele ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Doar pe parcursul zilei de ieri au fost externate 7 persoane.

Totodată, a mai decedat un pacient. E vorba de un bărbat din Orhei în vârstă de 79 de ani, care a fost transferat miercuri, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican. Astfel, numărul deceselor în Moldova provocate de COVID-19 a ajuns la 28.

În Republica Moldova sunt înregistrate la moment 1174 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Din numărul total de cazuri, 1058  sunt cu transmitere locală și 116 cazuri de import. În regiunea transnistriană sunt înregistrate 69 cazuri confirmate cu noul coronavirus.

În total, au fost confirmate 317 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-86, asistenţi medicali-108, felceri-24, paramedici- 1, farmacişti-6, personal auxiliar-92 persoane. Cei mai mulți fiind angajații spitalului raional și asistenței medicale urgente din Soroca-96, Ștefan Vodă-46, Glodeni-20.  16 cazuri de infectare au fost confirmate rândul angajaților Spitalului Clinic Republican, iar 9 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 128 – stare gravă, 367 –  stare de gravitate medie, restul  în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, la moment, sunt internate 88 persoane cu infecția COVID-19. Din numărul total de internați  61 sunt copii. La Clinica ”Emilian Coțaga” a Institutului Mamei și Copilului din numărul total de 13 pacienți, 7 sunt copii.

În ultimele 24 ore, au fost înregistrate 205 apeluri la Linia Verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

In this article