În timp ce unii agricultori se plâng la poarta Președinției, tata lui Spînu a primit subvenții de jumătate de milion de lei

Tatăl lui Andrei Spînu, secretarul general al PAS și secretar general al Președinției (activitate suspendată pe perioada campaniei electorale) a primit de la stat, pe parcursul anului trecut,...

Tatăl lui Andrei Spînu, secretarul general al PAS și secretar general al Președinției (activitate suspendată pe perioada campaniei electorale) a primit de la stat, pe parcursul anului trecut, subvenții de aproape jumătate de milion de lei. Redacția noastră a intrat în posesia unor documente, care confirmă faptul că Andrei Gheorghe Spînu, tatăl fruntașului din PAS, a obținut 414.799 de lei de la Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură.

Potrivit documentelor obținute de noi, „Gospodăria Țărănească Spînu Andrei Gheorghe” a solicitat, anul trecut, o sumă de 420.998 de lei, dar a primit cu circa 8 mii de lei mai puțin. Întreprinderea agricolă a lui Andrei Gheorghe Spînu activează în satul Ratuș, raionul Criuleni.

Potrivit informațiilor noastre, tatăl secretarului general al PAS a mai solicitat suport din partea statului și în acest an. De data aceasta, solicitarea a fost mai modestă de 89369,5 lei. Deocamdată dosarul acestuia cu solicitarea în cauză este în examinare.

Contactat de redacția Sinteza, Andrei Spînu ne-a declarat că tatăl său face agricultură toată viața, iar suma subvențiilor depinde de investițiile care au fost făcute în sere.

”Tatăl meu face agricultură toată viața. Dacă nu greșesc, solicitarea de subvenții nu a fost solicitată și nici achitată pe timpul Guvernării PSRM-ACUM. Mărimea subvențiilor nu ține de perioada de guvernare, ci de investiția care a fost făcută în sere”, a menționat Andrei Spînu.

In this article