În Spania, profesorii de sex masculin poartă fuste, în apărarea unui elev care a fost abuzat pentru hainele sale

Profesorii de sex masculin care predau în școli din toată Spania au început să frecventeze cursurile îmbrăcați în fuste ca parte a unei campanii de combatere a stereotipurilor...

Profesorii de sex masculin care predau în școli din toată Spania au început să frecventeze cursurile îmbrăcați în fuste ca parte a unei campanii de combatere a stereotipurilor de gen. Materialul referitor la acest subiect a fost publicat de Daily Mail.

Mișcarea de „Îmbrăcăminte fără gen” a fost lansată în noiembrie 2020 de profesorul de matematică Jose Pinas. Acest lucru s-a întâmplat după ce unul dintre elevii săi, Mikel Gomez, în vârstă de 15 ani, a fost expulzat din instituția de învățământ și trimis la un psiholog din cauza faptului că a venit de mai multe ori la cursuri îmbrăcat în haine destinate femeilor. 

După incident, profesorul a făcut o poză lângă tablă într-un pulover neagru și o fustă albă cu desene, a postat-o postare pe rețelele de socializare și a scris un mesaj. 

„Acum 20 de ani am fost agresat și insultat pentru orientarea mea sexuală, în institutul în care mă aflu acum la muncă. Mulți profesori ignoră această problemă. Vreau să mă alătur cazului elevului Mikel, care a fost expulzat și trimis la un psiholog pentru că a venit la curs într-o fustă”, a menționat profesorul Jose Pinas.

Articolul notează că Gomez, care a devenit un utilizator activ al platformei TikTok, a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat și a primit un sprijin extraordinar din partea oamenilor solidari. Mulți tineri au filmat videoclipuri, pozând în fuste, în sprijinul elevului expulzat.

În mai, un incident similar a avut loc într-o altă școală spaniolă. Manuel Ortega, în vârstă de 37 de ani, și Borja Velaquez, în vârstă de 36 de ani, au schimbat pantalonii pe fuste pentru a sprijini un student care a fost agresat de un tricou anime. Potrivit profesorului Ortega, a fost îngrozit de declarațiile homofobe ale copiilor, așa că el și un coleg au decis să vină la școală îmbrăcați în fust timp de o lună.

„O școală în care ești educat cu respect, diversitate și toleranță. Îmbracă-te cum vrei! Ne alăturăm campaniei #clotheshavenogender”, a scris profesorul pe o rețea de socializare. 

Potrivit presei internaționale, profesorii speră că treptat elevii lor vor învăța să accepte diversitatea și să exprime cu încredere modul lor de a fi. 

In this article