În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de variola maimuței

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat primul caz de variola maimuței. Potrivit ministerului Sănătății, infecția a fost confirmată la un cetățean străin, care a venit în țara...

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat primul caz de variola maimuței. Potrivit ministerului Sănătății, infecția a fost confirmată la un cetățean străin, care a venit în țara noastră din SUA, în interes de serviciu.

Ulterior, testul PCR pentru variola maimuței, făcut la laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a fost pozitiv.

Ulterior, pacientul a fost internat internat luni dimineață, 8 august, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Ministerul Sănătății precizează că simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, dureri de cap, ganglioni limfatici umflați, dureri musculare și erupții cutanate.

Reprezentanții spitalului, în care a fost plasat bolnavul, au confirmat internarea lui, dar au refuzat să ofere mai multe informații, iar reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că nu au alte detalii, decât cele din comunicat.

In this article