În Piața Roșie din Moscova au început pregătirile pentru evenimentul în susținerea aderării teritoriilor ocupate la Rusia

În Piața Roșie din Moscova au început pregătirile pentru protestul în susținerea „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei privind aderarea acestora la Rusia. Reuters a publicat mai multe...

În Piața Roșie din Moscova au început pregătirile pentru protestul în susținerea „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei privind aderarea acestora la Rusia. Reuters a publicat mai multe fotografii cu scena instalată în centrul capitalei ruse, lângă Kremlin.

Potrivit surselor Meduza, președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța pe 30 septembrie anexarea republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk, precum și a teritoriilor ocupate din regiunile Herson și Zaporojie.

Tot pe 30 septembrie, în Piața Roșie de la Moscova va fi organizat un concert în contextul „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei. Evenimentul va începe la ora 18:00, mai scrie Meduza.

Sursa citată menționează că, se presupune, că după anunțul liderului rus, Duma de Stat ar putea vota deciziile aprobate de Putin în acest sens.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că Parlamentului rus se va întruni în ședință pe 3 și 4 octombrie pentru o ședință neprogramată, fără a preciza subiectul ședinței.

„Referendumurile” pentru aderarea la Rusia au fost organizate în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate ale regiunilor Herson și Zaporojie, în perioada 23 – 27 septembrie. Anunțul despre organizarea „referendumurilor” a fost făcut pe 20 septembrie. Înainte de începerea „referendumurilor”, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va susține decizia locuitorilor din regiunile în care are loc „votarea”.

 

In this article