În Parlament ajung doar trei concurenți electorali: PAS, Blocul Comuniștilor și socialiștilor și PP Șor (Sondaj)

Dacă duminica s-ar organiza alegerile parlamentare, în Legislativ ar accede doar trei concurenți electorali: PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor. Totodată, PAS și Blocul ar obține...

Dacă duminica s-ar organiza alegerile parlamentare, în Legislativ ar accede doar trei concurenți electorali: PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor. Totodată, PAS și Blocul ar obține un număr egal de voturi. Sunt datele ultimului sondaj Vox-populi mai-iunie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit studiului, pentru PAS ar vota 36,5 la sută din cei deciși, pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 36,1% din cetățeni, iar partidul Șor ar obține 7,3 la sută. Blocul Renato Usatîi ar acumula doar 4,8%, pentru PPDA sunt gata să-și dea votul 4,4% din cei deciși, iar pentru PDM – 2,2%. Partidul unionist PUN ar acumula 1,5%, iar AUR – 1,2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 mai – 5 iunie 2021 pe un eșantion de 1179 de respondenți din 83 de localități. Marja de eroare este de 3%. Studiul reprezintă o parte componentă a Proiectului Internațional Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

In this article