În Marea Britanie, lucrătorii medicali folosesc pungi de gunoi pentru a se proteja de COVID-19

În Marea Britanie se atestă o criză acută de echipament de protecție pentru lucrătorii medicali, care luptă cu virusul de tip nou COVID-19. Un medic de la terapie...

În Marea Britanie se atestă o criză acută de echipament de protecție pentru lucrătorii medicali, care luptă cu virusul de tip nou COVID-19. Un medic de la terapie intensivă le-a povestit jurnaliștilor de la BBC News, că ei nu au voie să vorbească în public despre aceste probleme, astfel doctorul a acordat interviul sub protecția anonimatului, transmite Breaking News.

„Nu există personal medical, este lipsă de paturi, lipsă de antibiotice și de ventilatoare. Vârful epidemiei în Marea Britanie este așteptat pentru perioada de 14-15 aprilie, iar medicii simt deja tensiunea. Cel mai grav este faptul că doctorii, care îngrijesc pacienții în stare critică trebuie să apeleze la fabricarea echipamentului personal de protecție, pe care îl confecționează din pungi de deșeuri, șorțuri din plastic și ochelari de schi împrumutați”, spune doctorul.

Medicul a mai povestit că angajaților li se cere să examineze pacienții suspectați de COVID-19 la o distanță de 20 cm fără protecția corespunzătoare.

„Ei fac proceduri prin care riscă se infecteze, dar li s-a spus să poarte echipament simplu, fără nicio protecție. Noi suntem nevoiți să ne punem pe cap pungi de gunoi”, a povestit doctorul.

In this article