În China, o soție a cerut deconectarea soțului de la aparatele care îl țineau în viață, ca răzbunare pentru infidelitate

O femeie din China a solicitat medicilor să deconecteze soțul grav bolnav de la sistemul de susținere a vieții, ca formă de răzbunare pentru infidelitatea acestuia. Potrivit South...

O femeie din China a solicitat medicilor să deconecteze soțul grav bolnav de la sistemul de susținere a vieții, ca formă de răzbunare pentru infidelitatea acestuia. Potrivit South China Morning Post, incidentul a avut loc după ce bărbatul a suferit un accident vascular cerebral hemoragic și a fost internat în spital.

Cu nouă ani în urmă, bărbatul și-a părăsit soția pentru a trăi cu amanta sa, cu care a rămas în acest timp. Recent, acesta a suferit un accident vascular cerebral hemoragic și amanta l-a dus la spital. Bărbatul a fost salvat și transferat în secția de terapie intensivă, unde medicii aveau nevoie de consimțământul amantei pentru a efectua o operație. Însă aceasta a plecat fără a semna.

La scurt timp, o altă femeie a ajuns la spital – soția legală a bărbatului, cu care nu a divorțat în tot acest timp. Medicii i-au explicat că starea pacientului este critică, fiind în comă și având șanse minime de supraviețuire. De asemenea, i-au spus că echipamentul medical disponibil ar putea oferi doar un tratament temporar și că operația necesară era extrem de costisitoare.

Femeia a declarat medicilor că soțul ei a fost infidel mai bine de zece ani, nu a iubit-o și nu i-a oferit niciun sprijin financiar. Ea a refuzat să semneze consimțământul pentru operație și a cerut medicilor să deconecteze bărbatul de la aparatele de susținere a vieții și să înceteze orice tentativă de resuscitare.

Conform legislației chineze, dacă un pacient nu poate lua decizii privind operația, consimțământul sau refuzul trebuie să fie dat de rudele apropiate.

Anterior, a fost relatat despre o femeie din China care a angajat un curier pentru a distruge un lacăt metalic pe care ea și fostul ei iubit l-au agățat pe un munte în semn de iubire. Curierul a acceptat să îndeplinească cererea pentru 40 de dolari, dar sarcina s-a dovedit a fi dificilă. El a călătorit patru ore până la munte, s-a urcat pe vârf cu telecabina și a căutat lacătul printre mii de alte lacăte.

In this article