În această săptămână, Guvernul de la Chișinău va încheia negocierile pentru a primi creditul din Federația Rusă

Premierul Ion Chicu a anunțat, astăzi, după ședința de lucru de la Președinție, că săptămâna aceasta, Guvernul de la Chișinău va finaliza negocierile asupra creditului pe care urmează...

Premierul Ion Chicu a anunțat, astăzi, după ședința de lucru de la Președinție, că săptămâna aceasta, Guvernul de la Chișinău va finaliza negocierile asupra creditului pe care urmează să îl primească din Federația Rusă. Potrivit șefului Executivului, prima tranșă va fi 200 de milioane de euro, transmite Breaking News.

„Creditul va fi acordat pe 10 ani, cu o dobândă de 2%. Banii trebuie să vină în prima jumătate a lunii aprilie”, a declarat Chicu.

Premierul susține că banii din creditul rusesc vor fi orientați pentru programele de reabilitare a drumurilor. În total, potrivit calculelor Executivului, din creditul rusesc vor fi renovate în jur de 250 de km de drumuri din Moldova.

În urma vizitei sale la Moscova, care a avut loc în noiembrie 2019, premierul Ion Chicu a declarat că Republica Moldova va primi un credit de 500 de milioane de dolari. Ulterior, președintele, Igor Dodon, a anunțat că banii vor fi folosiți pentru reparația mai multor drumuri din țară.

In this article