În 2023 vor fi alocate peste 255 de milioane de lei în domeniul culturii din Capitală

Evenimentele organizate de Primăria Chișinău sunt tot mai vizitate. La evenimentul dedicat Zilei Culturii au participat peste 250 de persoane din domeniu, dar și ambasadori și reprezentanți ai...

Evenimentele organizate de Primăria Chișinău sunt tot mai vizitate. La evenimentul dedicat Zilei Culturii au participat peste 250 de persoane din domeniu, dar și ambasadori și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

„Este o onoare să organizăm un eveniment cultural pentru cei mai valoroși oameni ai culturii Republicii Moldova.

De această dată, invitaţii au privit un spectacol prezentat de discipolii lor, copiii noștri talentați în care investesc suflet și emoții pentru a-i învăța să fie și mai buni și mai perseverenți.

Sunt mândru pentru fiecare dintre oamenii noştri de cultură, care depun multă putere emoțională în tot ceea ce fac pentru dezvoltarea culturii noastre.

Știu că avem mult de muncit pentru a putea oferi mult mai mult, în primul rând dragoste și recunoștință.

Respect pentru toți cei care se dedică domeniului, dar și celor care au lăsat în urma lor o adevărată comoară în palmaresul culturii.

Oamenii de cultură sunt ambasadorii noștri. De aceea, de Ziua Națională a Culturii, persoanele notorii din domeniul culturii care împlinesc în anul 2023 jubileul de 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 au primit diplome de excelență și suport financiar în sumă de 1500 lei din partea Primăriei municipiului Chișinău.

Punem un mare accent pe dezvoltarea și promovarea culturii atât la nivel local, cât și la nivel internațional, prin organizarea și desfășurarea Zilelor Chișinăului în numeroase orașe înfrățite, unde sunt promovați oamenii noștri de valoare.

Acest lucru este posibil, deoarece municipiul Chișinău an de an majorează bugetul destinat domeniului cultural.

În anul 2019 bugetul alocat pentru cultură a fost de circa 100 de milioane de lei, în anul 2022 am investit peste 187 de milioane de lei, o creștere considerabilă, care intenționăm să o stimulăm și în anii următori”, a declarat Ceban.

Edilul a punctat că pentru anul 2023 de exemplu, vor fi alocate peste 255 de milioane de lei pentru domeniul culturii din Capitală.

„Urmează foarte multe proiecte interesante și importante pentru municipiu, pentru țară. Cultura suntem noi, prin tot ceea ce facem, prin felul cum gândim, cum acționăm!
Avem obligația morală să dezvoltăm domeniul cultural, pentru a-l lăsa generațiilor următoare”, a conchis Ceban.

In this article