În 2019, CC a declarat că Parlamentul trebuie dizolvat la cererea lui Plahotniuc, acum Sandu, ca și Plahotniuc, vrea să utilizeze CC

Președintele Maia Sandu vrea să folosească Înalta Curte împotriva actualei majorități parlamentare, la fel cum a făcut-o în vara lui 2019 Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de...

Președintele Maia Sandu vrea să folosească Înalta Curte împotriva actualei majorități parlamentare, la fel cum a făcut-o în vara lui 2019 Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii live.

“În luna iunie 2019, Curtea Constituțională (CC) a declarat că Parlamentul trebuie dizolvat la cererea lui Plahotniuc, dar împotriva voinței majorității parlamentare. Acum Maia Sandu, la fel ca și Plahotniuc, vrea să utilizeze CC ca instrument împotriva majorității parlamentar”, a declarat Dodon.

Președintele socialiștilor speră magistrații Curții Constituționale nu se vor lăsa implicați în aceste jocuri politice, altfel s-ar putea repeta situația din vara anului 2019, când Republicii Moldova a fost declarată stat capturat.

In this article