Împușcături pe Aeroport: Pistolarul, reținut. MAI anunță două victime

Mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Un bărbat a efectuat mai multe împușcături, iar oamenii au fost evacuați din clădire. Informația a...

Mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Un bărbat a efectuat mai multe împușcături, iar oamenii au fost evacuați din clădire.

Informația a fost confirmată de ministerul Afacerilor de interne, transmite breakingnews.md ccu referire la Știri.md.

„În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Forțele de intervenție se află la fața locului. În curând revenim cu amănunte”, a transmis MAI.

ZdG scrie că un bărbat care a aterizat la Aeroport a efectuat câteva împușcături în aer. Sursa citată scrie că focul a fost tras de un bărbat care aterizase în cu o cursă din Turcia. La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe.

Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră.

„Fără comentarii. Aeroportul este un obiectiv ca și oricare altul, vă rog să vă adresați la organele competente, nu la Aeroport”, a declarat pentru ZdG Constantin Vozian, administratorul Aeroportului Internațional Chișinău.

El a mai adăugat că nu cunoaște detalii. „Nu cunosc. Eu în acest moment merg spre Aeroport să văd ce se întâmplă. Nu știu ce este. Cred că e cazul să vorbiți cu Poliția, cu organele de drept”, a mai spus Vozian.

Între timp, Pulsmedia.md scrie că un angajat al IGPF, dar și un civil, ar fi fost împușcați.

Bloggerul Eugen Luchianiuc scrie că totul s-ar fi petrecut pe sensul de ieșire din țară. „Polițistul de frontieră care a fost împușcat de câteva ori a murit în urma rănilor primite…Arma era a polițistului de frontieră. Atacatorul i-a sustras-o când a sărit la el la bătaie. Totodată ai fost trase focuri de armă și în gardian din securitatea aeroportului. Starea lui nu o cunosc”, scrie Luchianiuc pe rețele sociale.

Bărbatul care a efectuat împușcăturile ar fi luat ostatici, susțin sursele Știri.md. La fața locului au intervenit echipele speciale.

UPDATE 18:15 – Canalul de Telegram Ungureanu 112 scrie că pistolarul ar fi cetățean al Federației Ruse și a ajuns la Chișinău cu o cursă din Turcia. Sursa dată mai scrie că primul ar fi fost împușcat polițistul de frontieră, iar al doilea a fost un gardian de la AIC care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacant. Polițistul ar fi murit, iar gardianul ar fi în stare gravă.

UPDATE 18:17 – MAI: „Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația. În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului. Revenim cu detalii”.

UPDATE 18:24 – Persoana care ar fi tras din armă pe AIC ar fi fost reținută, susțin sursele Știri.md.

UPDATE 18:30 – MAI confirmă că agresorul a fost capturat cu câteva momente în urmă: „Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte”.

UPDATE 18:33 – Procuratura a pornit dosar penal în baza art.278 alin.4 Cod penal – Actul terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane

UPDATE 18:34 – Guvernul: „La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”.

Toate cursele care urmau să sosească sau să decoleze în această seară vor atesta rețineri, conform Aeroportului Internațional Chișinău.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
In this article