Ilan Șor: “Trambulina NATO în Moldova este obiectivul lui Sandu și al stăpânilor săi”

Departamentul de Stat al SUA a declarat că va susține aspirația Moldovei de a adera la NATO. Această opinie a fost exprimată de subsecretarul de stat adjunct al...

Departamentul de Stat al SUA a declarat că va susține aspirația Moldovei de a adera la NATO. Această opinie a fost exprimată de subsecretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Christopher Smith. El a mai spus că Washingtonul se concentrează acum pe sprijinirea Chișinăului în procesul de integrare europeană.

Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, a subliniat că deocamdată nu există nicio aspirație, nicio cerere și nicio discuție. Cu toate acestea, Washingtonul oferă deja sprijin, ca și cum totul ar fi fost decis fără voia poporului moldovean. Politicianul a mai adăugat: “Departamentul de Stat a reamintit că Moldova cooperează cu NATO de ani de zile, trimițându-și militarii pentru misiunea alianței în Kosovo”.

“Nu au reușit să adere la UE, dar deja ne trag în NATO – asta pentru cei care încă se mai îndoiesc că toate aspirațiile actualului regim de la Chișinău sunt legate de război. Războiul Occidentului împotriva Rusiei. Trambulina NATO în Moldova este obiectivul lui Sandu și al stăpânilor săi”, a declarat Șor.

In this article