Ilan Șor și echipa sa pregătesc Orheiul pentru o sărbătoare magică: lucrările de instalare a celui mai înalt brad din țară sunt în plină desfășurare

La Orhei, pregătirile pentru amenajarea celui mai înalt pom de Crăciun din țară sunt în toi. Și în acest an, administrația locală, alături de echipa lui Ilan Șor,...

La Orhei, pregătirile pentru amenajarea celui mai înalt pom de Crăciun din țară sunt în toi. Și în acest an, administrația locală, alături de echipa lui Ilan Șor, muncesc asiduu pentru a crea o atmosferă spectaculoasă, iar locuitorii municipiului să se bucure din plin de titlul de capitală a sărbătorilor de iarnă.  Sunt planificate și noi decorațiuni de iarnă, evenimente și multe surprize. Tradițional, bradul va fi instalat în centrul orașului, mai exact, în Piața Vasile Lupu.

Pomul de Crăciun va avea o înălțime de peste 24 de metri și va fi împodobit cu 1200 de globuri de diferite dimensiuni. La fel, pe brad vor fi instalate zeci de mii de luminițe, care vor vesti sosirea sărbătorilor de iarnă – decorațiunile vor avea o lungime de  peste 1200 de metri.

Potrivit administrației locale, în lucrările de amenajare a pomului de Crăciun sunt implicați 15 angajați din cadrul Întreprinderii municipale Servicii Comunal-Locative. Iar ca totul să arate spectaculos, responsabilii de instalarea și amenajarea pomului de Crăciun au nevoie de 10 zile.

Menționăm că din 2015 încoace, la Orhei, este instalat un brad artificial, achiziționat de Primărie. Fostul primar Ilan Șor a fost primul edil al orașului care a luat decizia radicală de a utiliza un brad artificial în locul unui viu. Potrivit lui, acesta este ecologic și arată impunător și elegant. În plus, bugetul orașului este scutit de cheltuieli suplimentare pentru procurarea brazilor în fiecare an.

Responsabilii anunță că și în acest an, Pomul  de Crăciun de la Orhei va fi mândria țării și va putea concura cu ușurință alte capitale ale lumii.  În 2017, pomul de Crăciun din Orhei s-a clasat într-un rating mondial al celor mai frumoși brazi, alături de cei din Kiev, Londra, Berlin, Budapesta, Roma, Praga, Atena, Hong Kong, Varșovia, Paris, Beirut și altele.

In this article