Ilan Șor: “Sancțiunile SUA înseamnă că noi facem totul bine”

SUA au anunțat sancțiuni împotriva Bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul. În declarația ambasadei este menționat că aceasta face “încercări de ingerință politică ilegală”. Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie”,...

SUA au anunțat sancțiuni împotriva Bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul. În declarația ambasadei este menționat că aceasta face “încercări de ingerință politică ilegală”. Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie”, a reacționat dur, afirmând că pentru americani există doar două tipuri de politicieni moldoveni: “fie un servitor, fie un dușman”.

“Evghenia Guțul a găsit o oportunitate de a ajuta cetățenii Găgăuziei fără și chiar în pofida SUA. Acum ei au decis să o distrugă, pentru ca alții să nu-i urmeze exemplul. Vreau să spun cu încredere din partea întregii noastre echipe: “Ne lovesc – devenim mai puternici”. Sancțiunile americane sunt un semn de calitate, un simbol că am făcut totul bine, facem și vom continua să facem”, a declarat Șor.

Evghenia Guțul a precizat că pentru ea nu a fost o surpriză să se regăsească pe listele de sancțiuni ale SUA.

“Să te temi de tribunale, sancțiuni, amenințări nu are rost. În fața marelui obiectiv – îmbunătățirea vieții poporului meu și a țării mele – noi cu echipa noastră nu ne vom opri. Pista cu obstacole, orchestrată de Maia Sandu și de curatorii ei, am depășit-o și o vom depăși”, a declarat Guțul.

In this article