Ilan Șor: „Regimul își așterne paie pentru că el însuși nu crede în sprijinul în masă al moldovenilor pentru aderarea la UE”

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a declarat în emisie la un post de televiziune național că rezultatele referendumului nu vor avea niciun impact asupra negocierilor...

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a declarat în emisie la un post de televiziune național că rezultatele referendumului nu vor avea niciun impact asupra negocierilor de aderare a țării la Uniunea Europeană.

„Avem o agendă clară [în relația cu UE] pentru câțiva ani înainte, există un plan de acțiuni suficient, nu există nicio dependență juridică [a rezultatelor referendumului și a procesului de integrare europeană]”, a declarat șeful diplomației moldovenești.Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a criticat autoritățile care conving cu mult patetism populația de necesitatea unui referendum privind integrarea europeană. Politicianul a amintit că regimul actual s-a referit la „voința poporului” în ajunul alegerilor.

„În realitate: referendumul privind predarea Moldovei Uniunii Europene este o banală schemă de corupție a lui Sandu. Pentru acest referendum se cheltuiesc milioane de lei, dar în cele din urmă nu are niciun efect”, a spus Șor.

Politicianul a adăugat că regimul „își așterne paie pentru că însuți nu crede că moldovenii susțin masiv aderarea la UE”.

In this article