Ilan Șor: “Premierul român Ciolacu orânduiește infrastructura moldovenească ca și cum ar fi a sa”

România este pe cale să cumpere compania moldovenească RED Nord, care distribuie energie electrică în toate localitățile din nord, inclusiv la Bălți. Liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor...

România este pe cale să cumpere compania moldovenească RED Nord, care distribuie energie electrică în toate localitățile din nord, inclusiv la Bălți.

Liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor a criticat acțiunile actualei guvernări, afirmând că “Maia Sandu continuă să vândă țara românilor pe nimic”. El consideră că vânzarea companiei energetice va duce la majorarea plăților pentru utilitățile publice pentru locuitorii din nordul Republicii Moldova.

„Premierul român Ciolacu orânduiește infrastructura moldovenească ca și cum ar fi a sa și raportează cu bucurie că RED Nord va fi preluată în curând. Acesta nu este primul caz și cu siguranță nu va fi nici ultimul”, a comentat Șor.

De asemenea, el este convins că vânzarea RED Nord va duce la reducerea locurilor de muncă pentru cetățenii Moldovei, iar în locul lor “vor lucra românii” pentru salarii mai mari.

„Amintiți-vă ce s-a întâmplat după transferul sistemului de transport al gazelor de la MoldovaGaz la compania din România. Doar costul transportului gazelor a crescut de trei ori. Într-o discuție cu presa din România, Ciolacu refuză să recunoască cu cinism că țara are tarife foarte mari și este aproape înaintea restului Europei. Și încearcă să calmeze spiritele: cică în curând vom reface complexul energetic, ne vor ajuta alții. Ei bine, îi vor ajuta bălțenii cu leii lor”, a menționat politicianul.

Șor i-a îndemnat pe locuitorii Moldovei să se unească la viitoarele alegeri pentru a evita sfâșierea pe bucăți a țării și în continuare.

„Rușine lui Sandu și PAS, care îngenunchează în fața pseudoprietenilor români! Rușine autorităților cărora nu le pasă de cetățeni, de locuri de muncă! Pe 20 octombrie, mergând la secția de votare, fiecare ar trebui să decidă pentru sine dacă vrea ca Moldova să continue să fie sfâșiată pe bucăți în următorii patru ani”, a spus politicianul.

In this article