Ilan Șor: “Popșoi s-a făcut de rușine în turneul european”

“Ministrul Popșoi a reușit să se facă de rușine în turneul prin UE, de data aceasta la Berlin”. Politicianul și filantropul Ilan Șor a criticat prestația ministrului de...

“Ministrul Popșoi a reușit să se facă de rușine în turneul prin UE, de data aceasta la Berlin”. Politicianul și filantropul Ilan Șor a criticat prestația ministrului de externe în Germania. Mihai Popșoi a făcut niște declarații odioase la o conferință de presă comună cu ministrul german de externe.

“A împărțit laude țărilor europene pentru că “au depășit colosala criză energetică”! Am doar două întrebări – pe seama cui, Popșoi? Și cine a creat această criză? Pentru că, dacă îmi amintesc bine, criza a fost creată mai întâi în mod artificial din cauza acțiunilor autorităților, care au refuzat gazul rusesc”, consideră Șor.

El a reamintit că Popșoi nu are niciun motiv de mândrie: guvernul a făcut înțelegeri cu țările occidentale care au fost favorabile doar pentru acestea din urmă. Ca urmare, prețurile la electricitate și gaz au crescut vertiginos. Locuitorii moldoveni sunt nevoiți să ia împrumuturi (!) pentru a plăti facturile la utilități. “Iată că am depășit criza în mod pasist!”, – a declarat Șor.

De remarcat că reprezentanții autorităților moldovenești cheltuiesc sume record de bani din buget pentru călătorii de afaceri inutile, în care, mai mult, discreditează guvernarea țării la nivel internațional.

In this article