Ilan Șor: “Popșoi nu i-a întrebat pe cetățenii noștri dacă vor să fie scuturi umane ale armatelor NATO”

Ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, a participat la summitul NATO de la Washington. În discursul său, el a declarat că Moldova contează pe participarea alianței la reînnoirea...

Ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, a participat la summitul NATO de la Washington. În discursul său, el a declarat că Moldova contează pe participarea alianței la reînnoirea sectorului de securitate și apărare al țării. Popșoi a mai spus că Moldova este pregătită să renunțe la statutul de țară neutră pentru a adera la NATO.

El a spus că Moldova este, de asemenea, gata să devină un furnizor de securitate pentru alianță. Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie” a criticat spusele ministrului de externe al republicii, considerând că Popșoi “a internalizat ideea stăpânilor săi: NATO poate folosi est-europenii pentru a purta războaie”.

“A trâmbița dorința de a trimite activ moldoveni în flacăra războiului altcuiva este un nou nivel al infernului pentru regimul Sandu”, s-a indignat Șor. – Apropo, care este dosarul militar al lui Popșoi? Este el gata să întărească rândurile armatei în cadrul, ca să zic așa, “livrărilor directe de securitate”?”.

Politicianul a mai subliniat că ministrul de Externe, făcând o astfel de declarație, nu s-a gândit la oamenii din Moldova: “Și Popșoi a uitat să-i întrebe pe cetățenii noștri dacă vor să lupte, să stea în tranșee, să fie scuturi umane ale armatelor NATO?”.

In this article