Ilan Șor: Odată cu aderarea la UE, Moldova se va confrunta cu un aflux de migranți din Africa și Orientul Mijlociu

Politicianul Ilan Șor a comentat informația despre posibila expulzare în Moldova a migranților ilegali africani și arabi din țările UE. Potrivit presei poloneze, negocieri în acest sens au...

Politicianul Ilan Șor a comentat informația despre posibila expulzare în Moldova a migranților ilegali africani și arabi din țările UE. Potrivit presei poloneze, negocieri în acest sens au loc la nivelul primelor persoane din țara noastră.

“Suntem, desigur, o țară multinațională generoasă, iar în Uniunea Sovietică am fost învățați să ajutăm popoarele asuprite. Dar s-a întâmplat ca popoarele oprimate să fim noi. Persecutorii stau la președinție, în parlament și în guvern. Dar în curând îi vom da afară de acolo!” – a spus politicianul.

El a mai spus că având în vedere condițiile facilitate pentru migranți, pe care le-a promis guvernarea, nu sunt destinate moldovenilor din Europa, ci oaspeților din Africa și Orientul Mijlociu.

“PAS a îngropat agricultura și a lăsat fermierii în voia sorții și cu produsele putrezind, cu instalațiile de valorificare ruginite și lipsa piețelor de desfacere. Acum se pare că vor să aducă ilegali care să culeagă căpșuni de la noi. Are însă cine o face! Problema este alta – nu avem unde să vindem”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit politicianului, Occidentul nu a reușit să facă față fluxului de migranți și culege roadele: o creștere bruscă a violenței și a criminalității. Suedia, care era sigură până de curând, devine lider în ceea ce privește numărul de violuri.

“Acesta este genul de UE în care ne împinge Sandu. Suntem o “țară terță” pentru ei, astfel încât tovarășii de care nu au nevoie, care iau cu asalt Europa, să fie trimiși să se integreze undeva lângă Chișinău. Ei vor să transforme Moldova într-o groapă de gunoi pentru imigranții ilegali. O lume nouă și frumoasă în stil pasist”, a declarat Ilan Șor.

In this article