Ilan Șor: „Oamenii din Moldova au dezvoltat deja imunitate la minciunile nerușinate ale lui Sandu”

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, într-un interviu acordat postului de televiziune „Rossiya 24”, a spus cum stau de fapt lucrurile privind libertatea de exprimare în Moldova. El...

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, într-un interviu acordat postului de televiziune „Rossiya 24”, a spus cum stau de fapt lucrurile privind libertatea de exprimare în Moldova.

El a menționat că în ajunul alegerilor prezidențiale și al referendumului privind aderarea la UE, Maia Sandu a început din nou să împartă promisiuni deșarte.

„În ajunul alegerilor prezidențiale și al referendumului, Sandu folosește din nou vechiul ei truc: promite salarii mari, drumuri „ca în Europa”, pensii decente. Dar oamenii din Moldova au dezvoltat deja imunitate la aceste minciuni nerușinate”, a spus politicianul.

De asemenea, el a amintit că Sandu a promis să aducă democrația reală în Moldova. Însă, în schimb, au fost închise aproximativ 15 canale TV, au fost blocate aproximativ o sută de site-uri, iar blocul său „Victorie” este aspru persecutat.

„Orice punct de vedere care diferă de linia generală a regimului pasist este sub interdicție. În ciuda tuturor interdicțiilor regimului, găsim modalități de a aduce adevărul în fața oamenilor. Și nu vom lăsa Occidentul să facă din țara noastră un alt câmp de luptă”, a declarat Șor.

Politicianul a declarat pentru postul de televiziune Rossiya 24 că în ajunul alegerilor, partidul de guvernământ PAS împreună cu Sandu au sporit presiunile asupra CEC. Un exemplu elocvent în acest sens este respingerea înregistrării unui candidat din partea blocului „Victorie” fără niciun temei sau argumente solide.

„La referendum ne așteptăm la falsificări și alte trucuri murdare. Dar vom face tot posibilul pentru ca procesul electoral să fie cât mai democratic și transparent”, a conchis Ilan Șor.

Pe 20 octombrie, ziua alegerilor și a referendumului, Comisia Electorală Centrală intenționează să deschidă cel mai mic număr de secții de votare în Rusia și Belarus, unde locuiesc sute de mii de moldoveni. În Rusia, vor fi deschise doar cinci secții de votare și această decizie a fost luată doar după protestele diasporei moldovenești împotriva privării de dreptul la vot. În Belarus, va fi deschisă o singură secție de votare în Minsk.

Echipa lui Ilan Șor continuă campania împotriva aderării țării la Uniunea Europeană și cheamă toți cetățenii moldoveni să spună „NU” UE la referendum.

In this article