Ilan Șor: “Noi spunem de 30 de ani că țara trebuie să se alăture cuiva, dar de ce nu ne gândim la crearea unei Moldove mari?”

Un interviu oferit de Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie” jurnalistului moldovean Gabriel Călin pe You Tube a căpătat o mare rezonanță în mass-media și pe rețelele de...

Un interviu oferit de Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie” jurnalistului moldovean Gabriel Călin pe You Tube a căpătat o mare rezonanță în mass-media și pe rețelele de socializare.

Ilan Șor a vorbit despre viitoarele alegeri, perspectivele relațiilor țării cu Europa și Rusia și a împărtășit ideea reconstituirii unei Moldove mari.

Politicianul, în stilul său sincer, i-a caracterizat pe oficialii guvernului Sandu, a spus când va reveni în țara sa natală, a explicat cum înțelege valorile tradiționale și ideea națională care îi va uni pe toți cetățenii moldoveni, indiferent de naționalitatea lor.

“Toți cetățenii Republicii Moldova sunt moldoveni, indiferent cine suntem noi după naționalitate. Și noi trebuie să avem propria noastră idee națională. Astăzi politicienii miopi încearcă să vândă pe nimic teritoriul nostru stăpânilor occidentali. Dar noi vom recrea Moldova Mare și o vom face împreună cu Eurasia”, a spus Șor.

Politicianul consideră că Moldova nu trebuie să urmeze Occidentul și politicienii români: “Poporul moldovenesc are propriile valori și principii, care, de altfel, sunt împărtășite de mulți români. Și printre ei sunt mulți moldoveni, basarabeni. Poate vor dori să ni se alăture?”.

Liderul de la “Victorie” este sigur că țara nu trebuie să aspire la Uniunea Europeană, aceasta nu va da niciun dividend și nu poate decât să înrăutățească viața moldovenilor.

“Țările post-sovietice, inclusiv Moldova, pot supraviețui doar în spațiul comun al Uniunii Economice Eurasiatice. Moldova nu are viitor alături de Occident, ne-am convins de acest lucru în ultimii 4 ani”, a dat asigurări politicianul.

Ilan Șor, împreună cu echipa blocului “Victorie”, promovează cele mai importante inițiative de păstrare a identității, tradițiilor și culturii naționale: “Trebuie să vorbim despre valorile tradiționale, despre prioritățile noastre acolo unde oamenii ne susțin. De aceea suntem gata să deschidem reprezentanțe ale ONG-ului “Eurasia” la București, la Iași și în celelalte foste teritorii ale noastre”.

Politicianul a declarat în repetate rânduri că timpul lui Sandu și al partidului de guvernământ PAS a trecut.

“Imediat după alegeri, vom putea vorbi despre toate și în Moldova. Sunt sigur că pe 20 octombrie va câștiga candidatul care va asigura corectitudinea și justiția legală. Mă voi întoarce pentru a continua dezvoltarea țării mele, pentru a implementa proiecte sociale și de infrastructură – pentru ceea ce lupt”, a declarat Șor.

In this article