Ilan Șor, împotriva aderării parțiale a Moldovei la UE: trebuie să construim viitorul împreună cu Transnistria

Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, a confirmat posibilitatea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană fără Transnistria. Într-un interviu acordat unui ziar ucrainean, Mazeiks și-a exprimat părerea că un astfel...

Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, a confirmat posibilitatea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană fără Transnistria. Într-un interviu acordat unui ziar ucrainean, Mazeiks și-a exprimat părerea că un astfel de curs al evenimentelor este posibil, deși nu este de dorit.

Politicianul și filantropul Ilan Șor a criticat declarațiile diplomatului: “Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană fără Transnistria este o încercare de a ne lipsi de viitorul, pe care ar trebui să-l construim împreună”.

Șor a subliniat că poziția și acțiunile UE și ale regimului politic actual nu fac decât să sporească divizarea țării și să răpească șansa Moldovei de a se dezvolta pe deplin ca stat unit. “Dacă cineva mai avea încă dubii cu privire la cine caută, de fapt, să ne fragmenteze țara, să semene discordie și să ne priveze de suveranitatea noastră, atunci cuvintele ambasadorului UE nu mai lasă loc de dubii”, a spus Șor.

In this article