Ilan Șor: Europa are nevoie de o țară-tampon pentru a lupta cu Rusia, vărsând sângele altcuiva

Ministrul de Externe al Germaniei și-a exprimat sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, calificând-o drept o “necesitate geopolitică” în contextul conflictului cu Rusia. Anterior, reprezentanții UE,...

Ministrul de Externe al Germaniei și-a exprimat sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, calificând-o drept o “necesitate geopolitică” în contextul conflictului cu Rusia.

Anterior, reprezentanții UE, precum și membri ai partidului de guvernământ PAS, au subliniat în mod repetat că aderarea Moldovei la UE nu va afecta statutul său de neutralitate.

Politicianul și filantropul Ilan Șor a subliniat contradicția în poziția forțelor pro-europene. El a criticat aliații occidentali ai Moldovei pentru că fac presiuni asupra țării și ignoră opinia cetățenilor.

“Europa “ajută” deja la combaterea “dezinformării rusești”. Adică, își promovează propria propagandă și nu spune nimic despre libertatea de exprimare atunci când Sandu închide încă o instituție de presă independentă. Ei nu au nevoie de o Moldovă liberă și de succes. Ei au nevoie de o țară-tampon care să lupte cu Rusia vărsând sângele altcuiva”, a declarat Șor.

El a menționat necesitatea de a păstra neutralitatea și viitorul pașnic al Moldovei și și-a exprimat temerile cu privire la posibila pierdere a independenței țării și la politica externă dezastruoasă.

In this article