Ilan Șor: „Este important să răspundem «nu» la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE, pentru a nu pierde identitatea moldovenească”

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a avut la sfârșitul săptămânii o întâlnire cu activiștii la Moscova, unde au discutat despre lansarea campaniei de informare „Stop UE”, desfășurarea...

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a avut la sfârșitul săptămânii o întâlnire cu activiștii la Moscova, unde au discutat despre lansarea campaniei de informare „Stop UE”, desfășurarea Festivalului Prieteniei între Popoare în Găgăuzia, Taraclia, Bălți, Orhei, situația politică din țară și alte probleme.

„Știți că regimul Sandu va organiza un referendum cu privire la aderarea Moldovei la UE. Este important să răspundem „nu” pentru ca autoritățile să înțeleagă că trebuie să țină cont de popor, pentru că altfel vom pierde ultimele rămășițe ale identității moldovenești”, a spus Șor.

Liderul opoziției este sigur că UE înseamnă prăbușirea definitivă a complexului agro-industrial moldovenesc. Produsele agrarienilor autohtoni nu sunt necesare în Europa, iar agricultorii sunt în dificultate. Singura alternativă este aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică.

De asemenea, politicianul a condamnat ferm acțiunile autorităților, care opresc oamenii la aeroport, îi interoghează, confiscă bani și nu-i lasă pe cetățeni să plece acasă sub pretexte inventate.

„Ne opunem acestei anarhii. Susținătorii noștri confirmă: ei nu se lasă intimidați. Dacă renunțăm într-o astfel de situație, ar însemna să o lăsăm pe Sandu și pe gardienii regimului ei să-și atingă scopul”, a declarat Ilan Șor.

Liderul blocului „Victorie” a remarcat cât de important pentru oameni este Festivalul Prieteniei între Popoare, care s-a desfășurat în orașele din Moldova.

„Noi credem că acest festival a devenit foarte grăitor. Mii de oameni au venit să participe, arătând un interes sincer față de țările UEE. Acest lucru vorbește foarte elocvent despre cu cine se asociază moldovenii! Bineînțeles, festivalul ar trebui să fie organizat în mod regulat”, a declarat Ilan Șor.

In this article