Igor Dodon va analiza schimbarea de la CC, dar deocamdată nu comentează

Președintele țării, Igor Dodon, nu comentează deocamdată decizia Curții Constituționale de a-l destitui pe Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CC. Declarația a fost făcută la NTV...

Președintele țării, Igor Dodon, nu comentează deocamdată decizia Curții Constituționale de a-l destitui pe Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CC. Declarația a fost făcută la NTV Moldova.

– Aș vrea să văd fața celor, care au spus că Dodon a luat sub control CC. Ce se întâmplă acum demonstrează că socialiștii nu controlează CC și nici nu a avut ca scop.

Deciziile nu vreau să le comentez, trebuie să vedem ce va fi mai departe. Poate cineva a încercat să preia controlul politic. Dacă vom vedea că cineva încearcă să folosească CC ca instrument politic, așa cum a fost pe timpul lui Vlad Plahotniuc, vom lua măsuri”, a spus Dodon.

Cât despre decizia CC de a suspenda acordul de creditare cu Federația Rusă, președintele a spus: “Noi nici nu ne grăbeam să semnăm documentul, căci sunt unele întrebări ridicate și în Parlament. Din câte înțeleg marți va fi ședința CC și vom vedea”

Acordul de împrumut cu Federația Rusă, ratificat astăzi de Parlament, a fost suspendat de Curtea Constituțională. magistrații au admis sesizarea deputatului „Pro Moldova” Sergiu Sîrbu. Procedura de intrare în vigoare a documentului privind împrumutul de 200 de milioane de euro a fost suspendată până la examinarea în fond a sesizării.

In this article