Igor Dodon, spune de ce PAS a început din nou jocul cu fraudarea rezultatelor alegerilor

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că PAS a început să lanseze acuzații potrivit cărora rezultatele alegerilor din 11 iulie vor fi falsificate pentru a-și justifica pierderea pe care...

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că PAS a început să lanseze acuzații potrivit cărora rezultatele alegerilor din 11 iulie vor fi falsificate pentru a-și justifica pierderea pe care o vor suporta în fața Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Liderul PSRM a declarat, la NTV Moldova, că această tactică a fost folosită de PAS și la scritunul prezidențial din toamna trecută.

”La prezidențiale tot strigau despre falsificare la fiecare colț. Când au început acum să strige despre falsificare? După ce am creat blocul. Au înțeles că noi vom învinge în aceste alegeri și au început să țipe despre falsificare. Nu le va ajuta acest lucru”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a declarat că acuzele PAS nu au nicio justificare și pentru  că majoritatea membrilor Comisiei Electorale Centrale au fost înaintați de Blocul ACUM.

”Oameni buni, voi aveți majoritatea în CEC, nu noi. Din 9 membri voi aveți 7 sau 6. Voi luați acolo orice decizie. Voi faceți procesul electoral. Ce întrebări aveți față de noi”, a menționat socialistul.  

Igor Dodon și-a exprimat îngrijorarea că președintele țării ar putea declanșa noi alegeri anticipate, dacă nu-i va conveni rezultatele scrutinului din 11 iulie.

”În caz dacă după alegerile parlamentare, noi am format o majoritate, am ales conducerea Parlamentului și propunem candidatura la funcția de premier și presupunem că doamna președinte începe să joace iar, să tragă mâța de coadă cum a fost în ianuarie-februarie când noi am propus un candidat la funcția de premier, și încearcă iar să ajungă la 90 de zile, situația în țară va fi deloc nu simplă, pentru că fără Guvern nu poți soluționa problemele curente. Cine va fi vinovat de înrăutățirea situației? Președintele țării care a blocat din nou situația în Moldova. Cred că nimeni nu va risca lucrul acesta. Dar dacă vor risca, să-și asume, pentru că eu cred că cetățenii vor fi foarte nemulțumiți, poate să se ajungă și la lucruri neplăcute pentru instituția prezidențială”, a spus liderul PSRM.

In this article