Igor Dodon spune că este necesară o reformare pe centru- stânga

Președintele PSRM, Igor Dodon, vorbește despre necesitatea reformării și consolidării forțelor politice de centru-stânga din Republica Moldova. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune, că alegerile din 11...

Președintele PSRM, Igor Dodon, vorbește despre necesitatea reformării și consolidării forțelor politice de centru-stânga din Republica Moldova. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune, că alegerile din 11 iulie au arătat că întreg segmentul de centru-stânga se apropie de scorul PAS.

”Trebuie să unificăm partidele de centru-stânga. Blocul electoral pe care noi l-am creat ar fi o platformă de discuții în această direcție. Dacă doriți și un rebranding și tot ce e necesar pentru a intra în forță în lupta politică mai departe. Aceste alegeri au arătat că centru-stânga are un potențial foarte mare. Chiar dacă avem rezultatul PAS cu 62 de mandate, total 52%, apropo, în interiorul țării – 47%, fără diasporă, toată centru-stânga luată împreună se apropie de scorul PAS. Există acest potențial”, a declarat Dodon. 

Președintele PSRM susține că, cel mai probabil, deja în toamnă va fi prezentat proiectul de unificare a partidelor de centru-stânga. 

”Este necesară o reformare pe centru- stânga. Acest lucru este real, eu sunt conștient de acest lucru și sunt gata împreună cu colegii să propunem această reformare. Vom consolida rândurile, vom discuta și cu reprezentanții partidelor de stânga pentru a veni cu un proiect, o idee de consolidare pe centru-stânga poate chiar în această toamnă”, a declarat liderul PSRM.

In this article