Igor Dodon: Partenerii americani au solicitat câteva acte pentru a-l extrăda pe Plahotniuc

Autoritățile din SUA au solicitat Republicii Moldova să prezinte actele necesare pentru a permite extrădarea fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Informația a fost prezentată de președintele Igor...

Autoritățile din SUA au solicitat Republicii Moldova să prezinte actele necesare pentru a permite extrădarea fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Informația a fost prezentată de președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova.

Șeful statului a declarat că a discutat despre acest subiect la întrevedrea, de săptămâna aceasta, cu ambasadorul american în Moldova, Dereck Hogan.

”Partenerii americani au solicitat câteva acte pentru ca acesta să fie extrădat. Avem o colaborare bună cu SUA la acest subiect. Procuratura Republicii Moldova și CNA au o colaborare foarte bună cu FBI”, a spus Dodon.

Șeful statului susține că Plahotniuc este implicat în furtul miliardului, iar despre aceasta vorbesc mai multe anchete. Președintele a explicat că Plahotniuc nu a fost anunțat în căutare internațională, pentru că organele din Moldova știu unde se află acesta.

Igor Dodon mai crede că, în pofida declarațiilor făcute de Plahotniuc, acesta nu va îndrăzni să se întoarcă în Moldova.

”El este precaut, nu cred că se va întoarce în Moldova. Mulți vor să se întâlnească cu el”, a spus președintele.

Vladimir Plathotniuc este acuzat de procurorii moldoveni de corupție în proporție deosebit de mare. În vara anului trecut, acesta a părăsit țara în secret, imediat ce s-a format o nouă coaliție de guvernare. În ianuarie 2020, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

In this article