Igor Dodon: Maia Sandu are în plan desființarea tuturor primăriilor

Dacă Maia Sandu va fi aleasă președinte, jumătate din primăriile din țară vor fi lichidate, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova. Candidatul la...

Dacă Maia Sandu va fi aleasă președinte, jumătate din primăriile din țară vor fi lichidate, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova. Candidatul la funcția de președinte al țării susține că oponenta sa are în plan desființarea tuturor primăriilor care au mai puțin de 5 mii de locuitori și promite că dacă va rămâne în funcția de șef al statului nu va admite lichidarea raioanelor și primăriilor.

”Dacă vin ăștia cu Harvardul care au în plan lichidarea primăriilor mici. O primărie la 5 mii de locuitori. Dar câte localități în Republica Moldova avem care au 5 mii de locuitori? Asta înseamnă că jumătate din primării trebuie să le lichidăm și să le unim? Dar omul care să-și ia un certificat cadastral, de naștere, sau Doamne ferește de deces, el trebuie să se ducă l30 de km, peste trei sate, ca să-și ia un certificat?”, a spus Dodon.

Igor Dodon afirmă că Maia Sandu a început procesul de lichidare a primăriilor încă atunci când în funcția de ministru al Educației a închis peste 180 de școli.

”Închiderea școlilor a fost prima etapă de lichidare a primăriilor. Ce înseamnă dacă ai închis școala? Satul moare. Dacă ai închis școala în acest sat nu mai rămâne tineret. Oamenii trebuie să înțeleagă că după data de 15 noiembrie cu un alt președinte toate aceste lucruri sunt un pericol real”, a menționat candidatul.

In this article