Igor Dodon: investigațiile de până acum în dosarul miliardului – ”bule de săpun”

În ultimii cinci ani practic nu s-a făcut nimic pentru a identifica persoanele vinovate de furtul miliardului din sistemul bancar din Moldova. Declarația a fost făcută de președintele...

În ultimii cinci ani practic nu s-a făcut nimic pentru a identifica persoanele vinovate de furtul miliardului din sistemul bancar din Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

”În realitate s-a făcut foarte puțin. O bună parte din căile pe care s-a pornit și dosare, sunt false. Sunt bule de săpun intenționat pregătite pentru ca statul să piardă”, a declarat Dodon.

În opinia președintelui, investigarea furtului miliardului este o adevărată  provocare pentru actualul Procuror General, Alexandr Soianoglo.

”În primul rând el nu avea cu cine lucra. Acum pune oamenii cu care poate să lucreze. Noi am avut o ședință la acest subiect”, a declarat Dodon.

Președintele s-a arătat convins că în cel mai apropiat timp cetățenii vor vedea lucruri concrete în acest mare dosar.

”Cred că vom vedea lucruri concrete chiar în următoarea perioadă”, a menționat președintele.

Igor Dodon a ieșit recent cu inițiativa prezidențială prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Astfel, o parte din creditul de 20 de miliarde de lei va fi achitat din profitul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

 

 

In this article