Igor Dodon, în vizită la o familie, care crește 5 copii, printre care 2 gemeni. Ce daruri le-a adus președintele

Seceta, dar și criza provocată de pandemie, sunt două cele mai mari probleme cu care se confruntă, în acest an, agenții economici din raionul Ungheni. Subiectul a fost...

Seceta, dar și criza provocată de pandemie, sunt două cele mai mari probleme cu care se confruntă, în acest an, agenții economici din raionul Ungheni. Subiectul a fost discutat la o întrevedere a fermierilor cu președintele țării Igor Dodon.

“Le-am dat asigurări că în condițiile dificile cu care se confruntă întreaga țară, actuala conducere depune eforturi în vederea susținerii unui dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale, iar în cel mai scurt timp va veni cu inițiative concrete de ajutorare a agricultorilor”, a spus președintele.

Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ungheni, președintele a vizitat și familia lui Ruslan și a Mariana Cojocaru din satul Pîrlița, care au cinci copii, printre ei doi gemeni de doar un anișor. Șeful statului le-a adus în dar copiilor jucării, cărți, dar și mai multe obiecte de care are nevoie familia.

În incinta Consiliului raional Ungheni, Igor Dodon a avut o întrevedere cu veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Ivan Lazariuc, în vârstă de 93 de ani.

„L-am felicitat cu prilejul Zilei Victoriei care a fost marcată recent și i-am înmânat cea mai înaltă distincție a statului – Ordinul Republicii”, a menționat Igor Dodon.

Președintele a mers și în raionul Călărși, unde a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu. Ulterior a vizitat veteranul de război, Mihail Gurschi. Veteranul de 95 de ani a fot decorat cu Ordinul Republicii.

„Ulterior am mers la Mănăstirea Hîrbovăţ, care a fost întemeiată în anul 1730 de către boierul Constantin Carpuz. Aici, pe parcursul a jumate de an, se păstrează vestita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Gîrboviţa”, dăruită în anul 1790 de către soția colonelului rus, Nicolae Albaduev.”, a mai relatat președintele pe Facebook.

In this article