Igor Dodon: În Moldova nu a fost niciun caz în care medicii ar fi refuzat testarea suspecților la coronavirus

În Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz în care medicii ar fi refuzat testarea cazurilor suspecte de coronavirus. Informația a fost prezentată de șeful statului, Igor...

În Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz în care medicii ar fi refuzat testarea cazurilor suspecte de coronavirus. Informația a fost prezentată de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii live ”Președintele răspunde”.

Potrivit președintelui, nicio țară din cele afectate de COVID-19 nu testează toți cetățenii suspectați de contactarea virusului. Exemple sunt Franța, Germania, Italia, unde sunt testate doar persoanele care se află în stare gravă.

”Nu există niciun caz când cineva care prezintă simptome că sunt purtători de COVID-19 s-a adresat pentru a face testări și nu a fost testat. Noi îi testăm pe toți”, a declarat Dodon.

În Republica Moldova testele cu privire la depistarea și confirmarea infecției cu coronavirus se aplică la toate etapele: când există o suspecție, la etapa diagnosticării și la externare.

In this article