Igor Dodon: În baza Acordului de Asociere cu UE schimbăm spre bine situația din Moldova în domeniile social, educație, justiție

  Președintele Igor Dodon dă asigurări că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va rămâne în vigoare și reiterează că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă...

 

Președintele Igor Dodon dă asigurări că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va rămâne în vigoare și reiterează că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată în interesul țării și al cetățenilor, transmite Breaking News.

”Am spus foarte clar, noi vom promva o politică externă echilibrată atât în relațiile cu UE, cât și în relațiile cu Federația Rusă. Cred că lucrul acesta este unica poziție corectă pentru Republica Moldova. Noi nu putem să fim dușmani cu rușii împotriva europenilor sau cu europenii împotriva rușilor. Noi nu ne putem permite acest lucru, pentru că avem foarte mulți cetățeni și în Est și în Vest, avem foarte multe legături economice și în Est și în Vest ”, a declarat președintele la NTV Moldova.

Potrivit șefului statului, în următorii 10 ani Moldova nu va deveni membru al UE. Dodon susține că acum UE trece printr-o criză când apar tot mai mulți eurosceptici, care nu sunt gata pentru o lărgire a UE.

”Trebuie să fim pragmatici, în baza Acordului de Asociere schimbăm spre bine situația din Moldova în domeniile social, educație, justiție. Promovăm o politică externă echilibrată, menținem și consolidăm statutul de neutralitate și pe acești piloni noi vom fi respectați și în Est și în Vest. Cred că această poziție va fi acceptată de majoritatea populației.  70% este pentru această abordare”, a declarat Igor Dodon.

In this article