Igor Dodon îl atenționează pe Hogan și spune că ar trebui de scris Departamentului de Stat al SUA despre „ce face ambasadorul”

Igor Dodon susține scrisoarea deschisă a liderului PCRM, Vladimir Voronin, către ambasadorul SUA la Chișinău. Președintele socialiștilor spune că Dereck J. Hogan se implică în treburile interne ale...

Igor Dodon susține scrisoarea deschisă a liderului PCRM, Vladimir Voronin, către ambasadorul SUA la Chișinău. Președintele socialiștilor spune că Dereck J. Hogan se implică în treburile interne ale Republicii Moldova, lucru inadmisibil pentru un diplomat.

“Nu știu dacă domnul ambasador va înțelege ceva din această scrisoare, poate ar fi cazul să ne adresăm către Departamentul de Stat al SUA? Este un comportament inadmisibil. Cu o oră înainte de a decide câte secții de vot vor fi deschise în străinătate, să vii la CEC și să spui că noi am aprecia dacă dvs ați îndeplini decizia instanței? Noi suntem un stat bananier pentru voi? Vă imaginați ce s-ar fi întâmplat, dacă o acțiune similară ar avea loc într-o țară europeană? Acest ambasador imediat ar fi fost chemat la ministerul de Externe, iar la noi toți tac”, a declarat Igor Dodon.

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin i-a adresat o scrisoare publică ambasadorului SUA Dereck Hogan în care îl acuză de exercitarea presiunii asupra instituțiilor de stat din Republica Moldova.

In this article