Igor Dodon i-a mulțumit președintelui Lituaniei pentru ajutorul financiar, care va fi acordat țării noastre

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat cu Președintele Republicii Lituania, domnul Gitanas Nausėda. Șeful statului i-a mulțumit omologului său pentru ajutorul financiar, care va fi acordat Republicii Moldova,...

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat cu Președintele Republicii Lituania, domnul Gitanas Nausėda. Șeful statului i-a mulțumit omologului său pentru ajutorul financiar, care va fi acordat Republicii Moldova, pentru achiziționarea echipamentelor medicale.

“Am transmis sincere mulțumiri Republicii Lituania pentru asistența și suportul acordat în procesul de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova pe parcursul perioadei de carantină, precum și pentru decizia Guvernului lituanian de alocare a unui ajutor financiar pentru achiziționarea de consumabile/echipamente medicale necesare în procesul de combatere a virusului de tip nou. În acest sens, am subliniat faptul că ajutorul și susținerea reciprocă dintre state va contribui semnificativ la depășirea acestei pandemii”, a scris președintele pe Facebook.

Cei doi oficiali au vorbit și despre modul de pregătire către apropiatul Summit al Parteneriatului Estic.

„Mi-am exprimat speranța că și pe viitor Vilnius-ul va menține o poziție pro-activă în raport cu Republica Moldova în aranjamentul Parteneriatului Estic.

În context, am reiterat atașamentul conducerii țării pentru promovarea politicii externe echilibrate, care presupune dezvoltarea relațiilor de colaborare eficiente atît cu statele din Vest, cît și din Est, implementarea Acordului de Asociere cu UE și alte acorduri internaționale pentru care Moldova și-a asumat angajamente, precum și realizarea reformelor în strictă conformitate cu standardele europene.”, a mai scris Igor Dodon.

In this article