Igor Dodon este personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere – aproape 50 la sută din cetățeni

Igor Dodon este personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere. Potrivit Barometrului Electoral 2020, ediția din luna mai, președintele țării se află pe primul loc...

Igor Dodon este personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere. Potrivit Barometrului Electoral 2020, ediția din luna mai, președintele țării se află pe primul loc în topul încrederii din partea cetățenilor.

Conform rezultatelor studiului prezentat de iData și publicat pe canalul de telegram al companiei, Igor Dodon se bucură de încrederea a 48,2% din numărul de cetățeni deciși.

La o distanță mare, pe locul doi în acest clasament, este liderul PAS, Maia Sandu. În fostul premier au încredere doar 22,7% dintre persoanele chestionate. Aceasta este urmată de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi – cu 4,8% și președintele PPDA, Andrei Năstase – cu 4,6%.

Același sondaj îl poziționează pe liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, spre coada clasamentului încrederii în politicieni.  Doar 1,2% dintre respondenți au declarat că au încredere în politicianul Candu.

Sondajul a fost efectuat la telefon pe un eșantion de 931 de respondenți din 325 de localități ale țării, în perioada 26 aprilie – 4 mai. Numărul celor deciși este de 463. Marja de eroare este de plus, minus 3,2%.

In this article