Igor Dodon, despre protestul agricultorilor: Cetățenii mă întreabă unde-i dreptatea, voi dați ajutor la lideri, iar ei blochează drumurile

Protestele agricultorilor din Piața Marii Adunări Naționale devin tot mai politizate. Fermierii sunt susținuți să iasă în stradă de către PAS și PPDA. Declarația a fost făcută de...

Protestele agricultorilor din Piața Marii Adunări Naționale devin tot mai politizate. Fermierii sunt susținuți să iasă în stradă de către PAS și PPDA. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, la Prime TV. Totodată, șeful statului spune că din discuții cu cetățenii a aflat că oamenii nu văd cu ochi buni aceste proteste.

„Cetățenii simpli mă întreabă, dl Dodon, dar de ce dvs ajutați liderii de la mine din sat, care au luat terenurile și nouă la cotă nu ne dau nimic. Eu nu știu ce să le spun. Ei au dreptate în felul lor. Și la ei a ars porumbul pe deal”, a spus Igor Dodon.

Amintim că Guvernul a alocat 300 de milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de producători la culturile cerealiere din prima grupă. Pentru un ha de grâu de toamnă producătorul agricol primește despăgubiri în sumă de 1500 delei, orz de toamnă – 1530 de lei, rapița – 2100 de lei, terenurile reînsămânțate – 1620 de lei, plantații pomicole – 3800 de lei, legume – 2 000 de lei, viță de vie – 3 000 de lei.

In this article