Igor Dodon, despre proiectul PSRM: Acoperirea facturilor la energia electrică este una din primele inițiative în acest sens

Proiectul PSRM privind acoperirea facturilor la energia electrică este una din primele inițiative pentru a ajuta cetățenii pe timp de criză. Despre aceasta liderul socialiștilor, Igor Dodon, a...

Proiectul PSRM privind acoperirea facturilor la energia electrică este una din primele inițiative pentru a ajuta cetățenii pe timp de criză. Despre aceasta liderul socialiștilor, Igor Dodon, a scurs pe Facebook.

“PSRM a elaborat un set amplu de măsuri și va înainta mai multe acțiuni în susținerea cetățenilor care se confruntă cu diverse probleme în situația de criză pandemică, sociala și economică. Socialiștii pe parcursul ultimilor 10 ani cu regularitate au lansat inițiative importante sociale în susținerea oamenilor și agenților economici, printre care:

– majorarea salariilor diferitor categorii de angajați din sectorul public (inclusiv dublarea salariilor lucrătorilor din sectorul medical).

– indexarea de 2 ori pe an a pensiilor și acordarea ajutorului unic pensionarilor cu pensii mici (alocarea a 1600 lei în 2020 și câte 1000 de lei în ajunul sărbătorilor pascale în 2021).

– acțiuni de implementare a unor proiecte importante de infrastructură în localitățile din țară: drumuri bune pentru toți, apă și canalizare, gazificare, iluminarea și salubrizarea satelor, programe sociale ”un doctor pentru tine”, a precizat Dodon.

In this article