Igor Dodon, despre majorarea salariilor în sectorul educației: Cel mai probabil o astfel de inițiativă va fi înaintată anul viitor

Peste 40 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate cu 30%, începând din 1 septembrie. Președintele Igor Dodon a declarat, marți, că este prima...

Peste 40 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate cu 30%, începând din 1 septembrie. Președintele Igor Dodon a declarat, marți, că este prima etapă de majorare a salariilor din domeniul sănătății, care va fi urmată de alte două, astfel ca în final salariile tuturor persoanelor din domeniul sănătății să fie dublate.

”A doua etapă este la 1 ianuarie, pentru a asigura obiectivul anunțat cu câteva luni în urmă: dublarea salariilor în sectorul medical”, a declarat Dodon.

Președintele a reiterat că este important ca o astfel inițiativă de dublare a salariilor să fie și în sectorul educației.

”Cel mai probabil o astfel de inițiativă va fi înaintată anul viitor”, a spus șeful statului.

Potrivit inițiativei prezidențiale, salariile din sistemul medical vor crește cu 100% până la 1 iulie 2021. Igor Dodon a declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în semn de recunoștință față de eforturile depuse de medici în lupta cu COVID-19.

In this article