Igor Dodon, despre frontiere și revenirea moldovenilor acasă, de Paști

Republica Moldova nu-și va închide la această etapă frontierele de stat. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon  în contextul escaladării crizei coronavirusului în Europa și a...

Republica Moldova nu-și va închide la această etapă frontierele de stat. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon  în contextul escaladării crizei coronavirusului în Europa și a impunerii restricțiilor la traversarea hotarului de către unele state din UE.

Dodon a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că în funcție de evoluția crizei la unele puncte de traversare a hotarului ar putea fi limitată trecerea.

” Acolo vor fi plasate forțe suplimentare pentru a asigura evaluarea tuturor celor care intră în țară”, a spus Dodon.

Președintele a îndemnat cetățenii noștri care se află în zonele cu nivel de alertă roșie de COVID-19, în special pe cei din Italia, să evite deplasările interstatale pentru  a nu nimeri în zonele închise în carantină.

”Cred că o bună parte a cetățenilor noștri care sunt în Italia nu vor putea reveni acasă de Paște. Nu pentru că nu-i primim, dar pentru că în Italia este instituit regim de carantină, iar țările pe care ei trebuie să le tranziteze au limitări de circulație. Nu riscați să vă porniți la drum cu copii, pentru că ați putea nimeri în zonele de tranzit în carantină timp de câteva săptămâni sau o lună”, a declarat președintele.

Autoritățile din România au anunțat că mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia vor fi închise. Ungaria și Austria au închis hotarele cu Italia, iar un șir de stat de europene au impus restricții de circulație pentru cetățenii care vin din zonele de infectate cu COVID-19.

In this article