Igor Dodon despre comportamentul obraznic al Maiei Sandu: Guvernarea lui Plahotniuc o să ne pară floare la ureche

Igor Dodon este de părerea în Republica Moldova președintele nu poate fi demis prin impeachment, deoarece procedura este una greu de realizat. Despre aceasta liderul PSRM a declarat...

Igor Dodon este de părerea în Republica Moldova președintele nu poate fi demis prin impeachment, deoarece procedura este una greu de realizat. Despre aceasta liderul PSRM a declarat în cadrul emisiunii live.

Igor Dodon a explicat că pentru a lansa procedura de impeachment, trebuie inițiată procedura de suspendare din funcție, care poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, se organizează un referendum pentru demiterea Președintelui. Cel mai complicat este că la referendum, pentru demitere trebuie să voteze tot atâția cetățeni câți au ales președintele plus încă un vot.

Igor Dodon mai spune că Maia Sandu cunoaște această procedură anevoioasă și din această cauză își permite să aibă un comportament obraznic față de membrii Consiliului Suprem de securitate.

“Guvernarea lui Plahotniuc o să ne pară floare la ureche”, spune Igor Dodon.

In this article