Igor Dodon de Ziua Drapelului și a Stemei de Stat a Republicii Moldova: Îndemn toți cetățenii țării să cinstim cu mândrie Drapelul de Stat

De Ziua Drapelului și a Stemei de Stat a Republicii Moldova, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor țării. În fiecare an, la...

De Ziua Drapelului și a Stemei de Stat a Republicii Moldova, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor țării. În fiecare an, la 27 aprilie, celebrăm aceste simboluri majore ale suveranității şi independenței Republicii Moldova, însemne ale unității naționale și ale democrației.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova a fost legiferat în 1990 de către Primul Parlament, iar Stema de Stat, are origini în secol al XIV-lea și exprimă continuitatea heraldică și spirituală cu vechea Țară a Moldovei.

Potrivit lui Dodon, celebrând Ziua Drapelului de Stat, îndeplinim datoria seculară: de a cinsti valorile naționale supreme pentru care au luptat predecesorii noștri, de a păstra independența și suveranitatea statului integru Republica Moldova.

”Generații onorează drapelul, arborându-l la cele mai importante manifestări și în momentele de mare semnificație spirituală. Îndemn toți cetățenii țării să cinstim cu mândrie Drapelul de Stat și să onorăm Stema de Stat a Republicii Moldova”, se menționează în mesajul celui de-al cincilea președinte al țării.

In this article